Kyrklyftet – syfte, ekonomi & planer

Vi behöver samla in 600 000 kr till bygget
Insamlat hittills 100%
Märk din gåva: Bygget. Här hittar du våra betalsätt ➜

Församlingen beslutade den 5 januari att påbörja kyrklyftet – ombyggnationen av våra lokaler i Robertsfors. Den 11 januari satte vi igång. Här kan du se Att göra-listan 🡥 

Innehåll:    Syfte    |    Kostnad    |    Du behövs    |    Gud är med oss    |    Ritningar

#kyrklyftet på Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

Syfte med ombyggnationen

1. Skapa ytor som uppmuntrar gemenskap när man kommer in i kyrkan

Vi har idag en vestibul som är mörk och stängd. Man kan inte se att man kommit till en kyrka, och det finns väldigt lite yta att umgås på. Vi vill vara en varm och välkomnande församling där gemenskap är viktigt. Bra gemenskapsytor kan hjälpa oss med det.

ombyggnation kyrklyftet
Den första skissen. Nya idéer har tillkommit sedan dess.

2. Underlätta kommunikation av evangelium

Allt fler människor har olika former av koncentrationssvårigheter. Vi behöver göra allt vi kan för att underlätta för dessa att uppfatta budskapet. Idag finns det flera hinder: rörigt synintryck, dåligt ljud och ljussvag projektor. Därför ska vi bygga scen och bakgrund som ger fokus åt det som är viktigt, och vi ska uppdatera ljud, ljus och bild. Idag har vi fördragna gardiner under gudstjänster för att vi ska kunna se det som presenteras på storbildsskärmen. Det ser väldigt konstigt ut utifrån och ger inte intrycket av en öppen kyrka. Vi ska även förbättra akustiken. Idag har vi en väldigt svår akustik med ”stående vågor” mellan väggarna som gör det väldigt svårt att åstadkomma ett behagligt ljud med god taluppfattbarhet.

3. Skapa en scen med en enda plan nivå som som underlättar för olika framföranden och sättningar

Vår gamla estrad är byggd i etager, avsett för kör. Det gör det väldigt svårt att få rum med annat än just kör. Det är exempelvis väldigt svårt för vår blåsorkester Blåsljud att få plats. Vi vill även göra ”kabeldiken” där man kan gömma kablar och ta bort dörren mitt på scenen.

4. Byta den gamla mattan som är från 1976 och åtgärda knarret i golvet

5. Göra lokalerna i nordöstra flygeln mer användbara

Den här delen har vi inte bestämt ännu hur den ska se ut. Olika intressegrupper ska träffas och komma med förslag. Den primära tanken är att det ska vara en gemenskapsyta eller ett atrium. Bäst för det ändamålet vore att vara utan vägg från vestibulen. Men om vi anser det vara viktigare att kunna stänga in sig där för någon aktivitet, så måste vi naturligtvis hitta en annan lösning.

Har du frågor eller förslag, maila till bygg@pingstmellanbygden.se eller använd formuläret nedan.

Vi delar in kyrklyftet i två etapper. Etapp 1 blir kyrksalen. Etapp 2 blir att bygga om vestibulen och dess anslutning till angränsande rum, samt nordöstra flygeln.

Kostnad och finansiering

Vi har en god kostnadskalkyl för de delar som vi vet hur de ska se ut. Lite osäkrare är det förstås med vestibulen/nordöstra flygeln, eftersom vi ännu inte är klara med exakt hur vi vill ha det. Uppdateringen av tekniken är inte heller färdigberäknad. Men vi räknar med att totalt hamna på ca 1,8 miljoner.

Vi hoppas och tror att vi kan finansiera åtminstone en tredjedel av detta med offrade medel. Vi vill inte att alla de pengar vi har på banken efter försäljningen av fastigheterna i Lövånger och Burträsk ska gå till det här projektet, utan vi vill gärna använda något av det till andra investeringar på vårt verksamhetsområde (inte nödvändigtvis bara i fastigheter).

Du behövs!

När du kommer till kyrkan kan du se på den här tavlan vilka arbeten som ska göras just nu.
När du kommer till kyrkan kan du se på den här tavlan vilka arbeten som ska göras just nu.
Vi gör det mesta arbetet själva och du är välkommen – det finns uppgifter för alla! Ta gärna med dig hemgruppen och jobba tillsammans – gemenskapen i hemgruppen kan faktiskt fördjupas på det sättet! Byggtider: måndagar 18:00, torsdagar 18:00 och lördagar 10:00 Vill du hjälpa till med fika på lördagar finns en lista i köket där du fyller i vilken lördag du vill fixa fikat. Plats finns i frysen för dig som vill baka. Passa på att be medan du jobbar!
De som byggde på muren och de som lastade på och bar bördor gjorde sitt arbete med ena handen och i den andra höll de vapnet. Nehemja 4:17

Överflödets Gud är med oss!

Niclas:
Jag är övertygad att Gud är med oss i detta, och att vi med Guds överflödande kraft kan bygga både på lokalen, bygga på våra relationer och bygga upp församlingen. Ge till vårt gemensamma hem och investera i framtiden, och Gud kommer att välsigna din ekonomi så att du har allt vad du behöver!

Och Gud har makt att låta all nåd överflöda till er, så att ni alltid och under alla förhållanden har nog av allting och kan ge i överflöd till varje gott verk. Skriften säger: Han strör ut, han ger åt de fattiga, hans rättfärdighet varar i evighet. Han som ger såningsmannen säd till att så och bröd till att äta, skall ge er säd och mångdubbla den och låta er rättfärdighet bära god skörd. Då blir ni rika på allt och kan vara frikostiga i allt… 2 Kor 9:8-11

Vi ska också be och förvänta oss pengar från oväntat håll till bygget. Jag tror till och med att vi kan få se att vi kan expandera verksamheten och missionen under tiden vi bygger, för Gud är överflödets Gud! Ungdomsrådet önskar exempelvis att flytta Under Ground till Centrumhuset under tiden vi bygger, för att satsa på att få in nya ungdomar. Det kanske kostar en slant, men är det vad våra unga vill satsa på det så öppnar jag gärna plånboken, och kanske du med?

Frågor eller förslag? Maila till bygg@pingstmellanbygden.se eller använd formuläret nedan.

Ritningar, skisser och exempel

Allt om ombyggnationen kyrklyftet

Arbetsgrupp:

Kristofer Gustavsson, Patrik Israelsson, Ingrid Mellberg, Anders Gustavsson, Simon Mellberg, Jan-Einar Linder. Simon Mellberg har sedan september efterträtts av Jakob Mellberg.

Alla inlägg om kyrklyftet:

Skicka in förslag eller fråga

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Senaste
Kommande händelser
fredag 29 mars
lördag 30 mars
söndag 31 mars
måndag 1 april
tisdag 2 april
onsdag 3 april
torsdag 4 april