Församlingsforum där vi samtalar om ombyggnation av kyrkan i Robertsfors

Nu har du chansen att påverka hur framtidens kyrka ska se ut! Hur skapar vi varmare gemenskapsytor? Hur kan vi göra det bättre för barnfamiljer? Hur kan vi få en snyggare och mer funktionell estrad?

Under året har två önskemål inkommit om att förändra delar av vår lokal i Robertsfors. Det ena kom från ungdomsrådet och unga vuxna och handlar om att skapa en trevligare entré som inbjuder till samtal och gemenskap före och efter gudstjänster och evenemang. Det andra önskemålet kom från musiker och tekniker som skulle vilja bygga om estraden så att det kan se trevligare ut samtidigt som funktionaliteten kan bli bättre.

Församlingsledningen tillsatte en arbetsgrupp (se nedan) med representanter ur ovanstående kategorier. Gruppen har sagt att bygger vi om estrad och entré, så borde vi självklart byta ut mattan i hela kyrkan som legat där sedan 1976. När vi ändå gör såpass mycket, vad borde vi mer göra?

Nu har ett preliminärt förslag tagits fram, och Lars Abrahamsson från Umeå har gjort ritningar. Detta kommer att presenteras nu på söndag den 10 november efter gudstjänsten.

ombyggnation

Dina tankar behövs! Kom med på söndag! Först har vi en härlig gudstjänst med predikan av Håkan Nylander, ny pastor i Arvidsjaur. I slutet av gudstjänsten får vi en fem minuters blänkare av Lars Abrahamsson, sedan fikar vi kort (varmkorv finns), får en längre presentation (20 minuter), samtalar i intressegrupper (20 minuter) och avslutar med återkoppling av förslag och synpunkter. 

Eftersom vi kortar ner både gudstjänsten och fikat så är förhoppningen att den totala tiden inte ska bli mer än 30 minuter längre än en vanlig dag i kyrkan.

Nästa vecka kommer vi att lägga ut bilder/ritningar här på hemsidan och du kan skicka dina förslag till bygg@pingstmellanbygden.s

Allt om ombyggnationen

Arbetsgrupp:

Kristofer Gustavsson, Patrik Israelsson, Ingrid Mellberg, Anders Gustavsson, Simon Mellberg, Jan-Einar Linder. Simon Mellberg har sedan september efterträtts av Jakob Mellberg.

Alla inlägg om ombyggnationen:

Skicka in förslag eller fråga

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Senaste
Kommande händelser
onsdag 17 juli
fredag 19 juli
lördag 20 juli
söndag 21 juli
måndag 22 juli