Temahelg om Israel med Göran Lennartsson

Välkommen till en temahelg 27–28 januari om Israel och det judiska folket med undervisning och predikan av Göran Lennartsson från Uppsala.

Minnesdag för förintelsens offer

Lördag 27 januari är Minnesagen för förintelsens offer. Det uppmärksammar vi med två seminarier om Israel, det land som 1948 kom till som en fristad för judar efter förintelsen.

I det första seminariet får du en förståelse för konflikten som pågår idag, något som är viktigt eftersom media ofta utelämnar viktiga delar vilket tyvärr ger en grogrund för antisemitism.

I det andra seminariet får du veta vad Guds tanke var när han formade folket och nationen Isael, och vilken plats de har i frälsningshistorien idag.

Göran Lennartsson
Göran Lennartsson är mycket kunnig i Israels historia, har bott i Israel, är teologie doktor i Nya Testamentets exegetik och sitter i Teologiska nätverket i Pingst.

Lördag

15:00 Seminarie 1: Den moderna staten Israels tillkomst och konflikterna
17:00 Lättmiddag med Danielsfastesallad och fastedrycker (vill du äta något matigare så finns det grill och pizzeria i närheten)
18:00 Seminarie 2: Att komma till Israels Gud – förbunden i Bibeln

Söndag

11:00 Gudstjänst med predikan av Göran Lennartsson

Bilda logotyp
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Senaste
Kommande händelser
tisdag 18 juni
  • tisdag 18 juni kl. 10:00

    Dagledigutflykt

    En utflykt till Vindeln för daglediga. Samling vid Pingstkyrkan i Robertsfors 10.00 för samåkning i bilar. Anmälan till Kjerstin Gradin senast den 13 juni. 070 290 11 02

     → Läs mer

  • tisdag 18 juni kl. 18:00

    Bönegemenskap

onsdag 19 juni
söndag 23 juni
måndag 24 juni