Temahelg om Israel med Göran Lennartsson

Välkommen till en temahelg 27–28 januari om Israel och det judiska folket med undervisning och predikan av Göran Lennartsson från Uppsala.

Minnesdag för förintelsens offer

Lördag 27 januari är Minnesagen för förintelsens offer. Det uppmärksammar vi med två seminarier om Israel, det land som 1948 kom till som en fristad för judar efter förintelsen.

I det första seminariet får du en förståelse för konflikten som pågår idag, något som är viktigt eftersom media ofta utelämnar viktiga delar vilket tyvärr ger en grogrund för antisemitism.

I det andra seminariet får du veta vad Guds tanke var när han formade folket och nationen Isael, och vilken plats de har i frälsningshistorien idag.

Göran Lennartsson
Göran Lennartsson är mycket kunnig i Israels historia, har bott i Israel, är teologie doktor i Nya Testamentets exegetik och sitter i Teologiska nätverket i Pingst.

Lördag

15:00 Seminarie 1: Den moderna staten Israels tillkomst och konflikterna
17:00 Lättmiddag med Danielsfastesallad och fastedrycker (vill du äta något matigare så finns det grill och pizzeria i närheten)
18:00 Seminarie 2: Att komma till Israels Gud – förbunden i Bibeln

Söndag

11:00 Gudstjänst med predikan av Göran Lennartsson

Bilda logotyp
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Senaste
Kommande händelser
onsdag 28 februari
 • onsdag 28 februari kl. 19:00

  Bön

torsdag 29 februari
fredag 1 mars
lördag 2 mars
söndag 3 mars
måndag 4 mars
tisdag 5 mars
 • tisdag 5 mars kl. 17:00

  LP-kontakten

  Välkomna till enkelt café och gemenskap på Violas, Storgatan 8. I samarbete med LP-verksamheten och studeiförbundet BILDA.

   → Läs mer

 • tisdag 5 mars kl. 18:00

  Bönegemenskap

onsdag 6 mars