Saliga är de som är fattiga i anden – vad betyder det? – predikan av Niclas Strindell 2020-11-01

”Lyllos du”, sa vi när vi var barn. Det är precis vad ordet ”salig” betyder – du är i en avundsvärd position. Jesus säger alltså att om du är fattig i anden, sörjande, eller hungrande – då är du i en avundsvärd posistion. Det finns en fara i att ha det så bra att jag inte måste ropa till Gud om hjälp. Vi tittar in i en fantastisk väckelseperiod i Juda rike, där kung Asa ropade till Gud och fick se mirakler och framgång, men sedan började förlita sig på att det han hade i skattkammaren och sin egen list skulle hjälpa honom när han kom i knipa. Är du fattig i anden? Eller är du så rik att du inte behöver ropa till Gud? Då kanske du behöver ropa till Gud om att han skakar dig så att du kommer tillbaka till en avundsvärd position av salighet. Tiden är kort! Det är tid att söka Herren, vår Gud! Vi kan, som kung Asa, göra oss av med avgudadyrkan och se väckelse i våra liv och vårt land!

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Sportlovsläger 3-6 Mars

Hej! Under helgen vecka 9 (3-6 Mars) anordnar Pingst Mellanbygden ett sportlovsläger för alla som går årskurs 3-6. Lägret kommer att hållas

Familjekväll 3 Februari

På fredag den 3 Februari är det dags igen för Familjekväll. Vi bjuder på mat och har någon aktivitet för barnen! Bjud

Senaste
Kommande händelser
torsdag 2 februari
fredag 3 februari
lördag 4 februari
söndag 5 februari
  • söndag 5 februari kl. 11:00

    Gudstjänst med gemenskap.

    Ämne:Frustration, ”Gudsfruktan i förening med förnöjsamhet är verkligen en stor vinning”. Bön och lovsång. Predikan av Rolle Pettersson.

     → Läs mer

tisdag 7 februari
onsdag 8 februari