Vi förmedlar bidrag till räddningsteam i Turkiet

Vi har en relation till hjälporganisationen First Hope som redan efter några timmar hade sina mobila sök- och räddningsteam på plats i jordbävningszonen.

  – Jag har precis pratat med Birsen som varit med och byggt upp organisationen First Hope. Hon berättar att många hjälporganisationer nu inte kommer in i katastrofområdena, men First Hope var på plats tidigt, och eftersom organisationen har kranbilar så blir man anlitade av det statliga katastrofberedskapsorganet AFAD på flera platser, berättar Niclas Strindell.

Earthquake-Report pdf thumb
Klicka på bilden för att läsa First Hope’s rapport från 10 februari

First Hope har också mobila hygienstationer (badrum) och mobila kök som blir till stor hjälp där så många förlorat sina hem och i förtvivlan hoppas att deras anhöriga fortfarande ska vara vid liv.

Det är kallt. Nu är behoven bland annat filtar, vatten, tält, vinterkläder och mat. Man räknar med en kostnad på 250 000 dollar för den akuta delen av katastrofinsatsen. 

Du kan hjälpa! Vi förmedlar ditt bidrag oavkortat och snabbt.

Ge din gåva nu

Märk ditt bidrag ”Turkiet”
Swish: 123 412 54 23
Bankgiro: 331-6692
Plusgiro: 20387-7

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Senaste
Kommande händelser
lördag 18 maj
söndag 19 maj
måndag 20 maj
tisdag 21 maj
  • tisdag 21 maj kl. 17:00

    LP-kontakten

    Välkomna till enkelt café och gemenskap på Violas, Storgatan 8. I samarbete med LP-verksamheten och studeiförbundet BILDA.

     → Läs mer

  • tisdag 21 maj kl. 18:00

    Bönegemenskap

onsdag 22 maj
torsdag 23 maj
fredag 24 maj
lördag 25 maj