Våra smittskyddsåtgärder

Så här gör vi för att minimera riskerna för smittspridning av coronavirus vid våra gudstjänster.

Via alla våra informationskanaler (hemsida, e-post, Facebook och Instagram) uppmanar vi gudstjänstdeltagare enligt följande:

  • Stanna hemma om du har förkylningssymptom
  • Kom i god tid så är risken mindre att många samlas i entrén
  • Ta med dig ytterkläderna in i kyrksalen och häng dem på din stol så slipper vi trängas kring kapprummet
  • Håll avstånd och gå snarast in i kyrksalen
  • Sätt dig med minst 1 meter mellan sällskap
  • Håll god handhygien – handsprit finns i våra lokaler
  • Hälsa inte genom att ta i hand eller kramas

Gudstjänstdeltagare sitter vid anvisade platser. Det sker genom att när ett sällskap satt sig, så sätter mötesvärdar en röd lapp på stolar så att det blir mer än en meter till nästa sällskap. Vi hjälps åt och tar ansvar tillsammans. Ett sällskap får inte vara mer än 8 personer.

För kyrkor gäller undantaget att man även får stå upp på anvisad plats, exempelvis vid lovsång och bön. Detta enligt de regler som gäller från 23 december 2021.

Uppdatering 12 januari:

Från 12 januari gäller följande (citat från Folkhälsomyndigheten):

Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. Undantag finns för religiösa ceremonier där stående deltagare tillåts. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.

Eftersom vi inte vill kräva vaccinationsbevis vid gudstjänster, väljer vi att begränsa antalet deltagande till 50 personer. Vi kommer alltså att räkna antalet människor som kommer in och stänga dörrarna när vi nått 50 personer. Kom i god tid så att du får plats bland de 50 – vi har insläpp från 10:40.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Senaste
Kommande händelser
onsdag 17 juli
fredag 19 juli
lördag 20 juli
söndag 21 juli
måndag 22 juli