Börja året på bästa sätt – med bönevecka!

Hur börjar man året på bästa sätt? Att be in det nya året och söka Guds ansikte både personligen, för församlingen, för bygden och för den här världen måste väl vara bästa tänkbara sätt!

bönevecka

Under vecka 1, måndag till söndag, kommer vi som församling ha en bönevecka. Bönestationer ställs iordning i bakre delen av kyrksalen och sedan hjälps vi åt att be, en timme var, de dagar du kan.

Det finns lappar i entrén i vår kyrka i Robertsfors med alla timmar som finns tillgängliga. Där får du plocka så många lappar du vill ha, exempelvis tisdag 8:00-9:00, torsdag 18:00-19:00. Det går också bra att ringa till expeditionen och få en tid, tel. 0934-200 84. Sara jobbar fredag 23 december och onsdag 28 december.

Vi ber under dygnets alla timmar från måndag 8:00 till söndag 11:00. Bor man långt bort eller ber mellan 00:00 och 06:00 så kan man vara hemma, men annars åker man till kyrkan och ber. En positiv sak med att be i kyrkan är att det blir lättare att fokusera och inte bli störd under sin bönetimma.

Vid böneplatsen i kyrkan finns förslag på böneämnen och även en bok där man kan skriva in böneämnen eller tacksägelseämnen.

Vi ber speciellt för...

Våra skolor, barn och ungdomar

Vi ber för våra skolor, att de ska vara trygga miljöer för barnen, att skolledning och lärare ska ha styrka, vishet och kärlek. Vi ber att familjer ska vara välsignade, hålla ihop och att hemmet ska vara en trygg plats. Vi ber att barn och unga ska få höra talas om Jesus, bli nyfikna på honom, lära känna honom och bli lärjungar.

Att nya bibelupptäckargrupper startas

Några började be i september att det skulle startas tre nya bibelupptäckargrupper innan januari månads utgång. En har startats. Nu ber vi om två till, minst. Grupper där människor som inte brukar läsa bibeln, får lära känna den på ett nytt sätt, och vilja börja leva som lärjungar.
Löfte: Se, dagar skall komma, säger Herren, HERREN, då jag skall sända hunger i landet, inte en hunger efter bröd, inte en törst efter vatten, utan efter att höra HERRENS ord. (Amos 8:11)

En annan ort i Mellanbygden​

Bed för någon annan ort än den du själv bor på. Vi är en församling på många orter. I den bönen kommer Gud att hjälpa oss se styrkan i det, och ta bort eventuella tankar på konkurrens. Man kan applicera detta bibelord på oss som orter: "trots att dess lemmar är många utgör de en enda kropp". Vi ber att den helige Ande ska visa oss vad han gör just nu, och vad han vill att vi ska göra, och vad vi eventuellt ska sluta göra.

Helande för en medlem som har cancer

Vi har en syster i församlingen som har cancer. Vi tror att Jesus är densamme idag som när han gick på jorden och botade alla. Han gjorde då det han såg sin Fader göra, han som säger "jag är Herren din läkare" (2 Mosebok 15:26).

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Senaste
Kommande händelser
onsdag 17 juli
fredag 19 juli
lördag 20 juli
söndag 21 juli
måndag 22 juli