Nu startar vi studiecentret i Indien!

I onsdags fick 22 barn som aldrig gått i skolan, äntligen påbörja sin utbildning genom vårt studiecenter i Indien! Vi börjar med 22 barn men planen är att ta in ytterligare 20 barn i september. Vi har inte tillräckligt med faddrar, men för att komma igång så tar vi ett steg i tro och betalar för kostnaderna ur församlingens kassa.

Nu startar vi studiecenter i Indien - bli fadder!
I onsdags fick 22 barn som aldrig gått i skola äntligen påbörja sin utbildning! Här får de läxhjälp efter skolan.

Det är viktigt att vi hjälps åt nu att arbeta för att få in faddrar. När du är på gudstjänst kan du ta med dig en broschyr som du kan ge till någon och berätta om vårt arbete med att hjälpa fattiga barn till skolgång. Vi tror att många vill vara med och hjälpa till med detta.

Mer information finns på den hemsida vi har skapat för detta ändamål – heartforpeople.se

Vi har idag 17 barnfaddrar, och behöver alltså i dagsläget ytterligare 25 barnfaddrar. En barnfadder ger 250 kr/månad. Det täcker inte helt kostnaden, som är ca 340 kr/månad. Därför behöver vi också ganska många skolfaddrar, som ger valfri summa per månad. Där fattas idag 3000 kr per månad. Men vi tror att det ska komma in, nu när vi kan berätta att vi startat och att barnen går i skola, får mat och läxhjälp.

Fadderbarnen studerar ivrigt
Barnen studerar redan ivrigt – äntligen får de gå i skola!

Om organisationen Heart for People

Logotype Heart for People

I Indien är organisationen registrerad med namnet Heart for People. Här i Sverige använder vi namnet Heart for People som ett namn på en verksamhet i vår församling. Det är alltså inte en egen organisation, utan på samma sätt som Fyndet har ett eget namn fast det är en verksamhet i vår församling, så är Heart for People en verksamhet i vår församling, där församlingens styrelse har huvudansvar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Mer att utforska

Senaste
Kommande händelser
tisdag 18 juni
  • tisdag 18 juni kl. 10:00

    Dagledigutflykt

    En utflykt till Vindeln för daglediga. Samling vid Pingstkyrkan i Robertsfors 10.00 för samåkning i bilar. Anmälan till Kjerstin Gradin senast den 13 juni. 070 290 11 02

     → Läs mer

  • tisdag 18 juni kl. 18:00

    Bönegemenskap

onsdag 19 juni
söndag 23 juni
måndag 24 juni

Se fler händelser i kalendern…