Retreat för unga vuxna – Genom stillhet och förtröstan blir ni starka

Längtar du efter tid att varva ner och komma inför Guds ansikte? Välkommen till en retreat för unga vuxna i Dalkarlså under pingsthelgen!

Känner du att du springer ifrån dig själv ibland? I en retreat får du hjälp att stanna till, dels för att ge Gud utrymme att tala, men också för att möta dig själv, finna ut vem du är, justera din inre kompass och finna tråden igen.

Dalkarlså Herrgård är en stillsam plats i natursköna omgivningar 35 km norr om Umeå. Du kan sitta vid vackra Dalkarlsån och lyssna på det rogivande ljudet av porlande vatten, vila på gröna ängar, och promenera i vackra skogar. Havet finns på promenadavstånd.

Vad händer under retreaten?

I samlingar tillber vi Jesus med lovsång och blir guidade in i vila, avskildhet och förtröstan av en erfaren retreatledare. Retreaten är framför allt tid för dig och Gud. Känner du för att mest vara för dig själv så finns det gott om tid till det, men de gemensamma samlingarna har också en funktion i retreaten och du kan välja själv hur social du vill vara.

Ibland kan det vara skönt att helt få slappna av från den sociala kommunikationen. Därför har vi också en del av retreaten då vi är helt tysta, förutom när vi gemensamt ber ur Psaltaren tillsammans.

Praktisk information

Målgrupp: Den här retreaten riktar sig till unga vuxna (18–30 år).

Start: fredag 7 juni kl. 13 (incheckning och lunch)
Slut: söndag 9 juni kl. 16

Plats: Dalkarlså Herrgård, 35 km norr om Umeå

Retreatledare: Niclas Strindell
Niclas har lett många olika typer av retreater både i Sverige och utomlands. Han var under åren 2009–2014 ansvarig för verksamheten på retreatgården Ribbingebäck utanför Uppsala.

Att ta med: Bibel, anteckningsbok, necessär, handduk och gärna lämpliga promenadskor så att du kan uppleva naturen.

Pris: 1 195 kr för del i dubbelrum. 1 295 kr för enkelrum. Betalas via faktura.
I priset ingår mat och husrum. Vi hjälps vi åt att städa de utrymmen vi använt (utom kök) innan vi åker hem.

Anmäl dig här

Anmäl dig senast 30 april. 

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på google
Google+
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Mer att utforska

Vår nya vision

Se denna predikan som är en motivation till församlingens nya vision: ”Att föra varje människa fram till Jesus, i Mellanbygden och ut

Jesus ödmjukhet

Jesus, den segerrike konungen, kommer ridande på en åsna, tvärt emot förväntningarna. Han visar att hans rike är av ett annat slag.

Hur Jesus fiskar människor

Se hur Jesus gör främlingsevangelisation. Han möter en främling och finner en väg att nå hennes hjärta. Inte bara hon blir upprättad

Senaste
Kommande händelser
tisdag 23 april
onsdag 24 april
torsdag 25 april
fredag 26 april
lördag 27 april
söndag 28 april